2016. december 14., szerda

Zauberkuchen... intelligens krémes

A napokban rátaláltam egy német oldalon egy citromos receptre. Mivel imádom a citromos édességeket, így nyilván felfigyeltem rá, elég könnyen átültethető volt mentes verzióra.

Majd miután a süti elkészült, Dóri barátnőm felvilágosított, hogy ez tulajdonképpen az intelligens krémes. Minden nap tanul valamit az ember... :D

Az eredeti recept itt található.

Recept:
- 125 gramm margarin (eredetileg vajat ír)
- 1 citrom
- 4 tojás
- 150 gramm cukor
- 1 TK vanília kivonat
- 115 gramm liszt (Emese süteményport használtam)
- 350 ml víz (eredetileg tejet ír, de növényi tejem sem volt itthon)

Elkészítés:
1.   160 fokra előmelegítjük a sütőt.
2.   A margarint megolvasztjuk majd félretesszük. A citrom héját lereszeljük, majd a citrom levél kifacsarjuk. A tojás sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A fehérjét keményre verjük, majd félretesszük.
3.   A tojás sárgáját a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a margarint és a vaníliakivonatot, majd a lisztet és a citromhéjat. Végül pedig a citrom levét is hozzákeverjük.
4.   A vizet enyhén megmelegítjük, vagy eleve langyos csapvizet engedünk, ezt hozzákeverjük a tésztához, Majd a felvert tojásfehérjét hozzákeverjük. Lehetőség szerint a fehérjét hagyjuk kisebb darabokban.

Rendkívül híg tésztát kapunk, amit egy kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntünk és durván egy órára 160 fokos sütőbe tesszük.

Hőfok: 160
Sütési idő: 55-60 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése