Az ősszel vettünk néhány láda almát, hiszen eláll, vitaminban is gazdag és a környékünkön sokan is foglalkoznak vele, úgyhogy a költséghatékonyság szellemében inkább ezzel próbálkoztam elsőre, mint a banánnal.
Millió egy leírást és receptet találtam hozzá, de egyiket sem szívleltem meg teljesen, vagy talán inkább mindenből egy kicsit... szeretek kísérletezgetni, ebből szokott aztán az a végeredmény születni, hogy átlag harmadik nekifutásra már nagyjából az is kerül az asztalra, amit terveztem. :)
Most fogtam 4 almát. Nem pucoltam meg. Késsel óvatosan vékony szelekre vágtam és utána megmártogattam enyhén cukros, fahéjas, citromos meleg vízben. A karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, a már előmelegített sütőbe (200*C).
Így utólag azt mondanám, hogy 20 percig hagyjuk benn, szedjük ki, forgassuk meg a szeleteket és még 20 percre menjen vissza, mert 30-30-cal akartam, de így néhány szelet elszenesedett a végére.
A végeredmény, pedig így néz ki:
szerintem ezt mindenképp kipróbálom. én egy ideje arra kaptam rá, hogy simán feldarabolt fahéjjal megszórt, meg egy kevés mézzel elkevert almát rakok egy napra a hűtőbe, nagyon finom lesz, ha kicsit áll, csak valahogy másrészt olyan csúnya, mert persze megbarnul.
VálaszTörlés(baa voltam)
Próbáltál már kevéske citromlevet hozzákeverni? Attól elvileg nem, vagy legalábbis nem annyira barnul meg. :) Viszont a Te verziód is nagyon jól hangzik, lehet ki is próbálom! :)
VálaszTörléshmmm, ennek ropogósnak kellene lennie? kipróbáltam, de lehet túl vastagok voltak a szeletek, vagy én túl türelmetlen, de inkább csak puha és nedves állagú maradt. ellenben piszok finom, szóval akkor is megérte :)
VálaszTörlésHivatalosan igen, ropogósnak kellene lennie, de nekem sem lettek azok. :D Ami meg tényleg szép vékony lett, azt sikerült is szénné égetnem. :3 Viszont az íze szerintem is mennyei. :)
VálaszTörlés