Természetes tej-, szója- és gluténmentesen.
Hozzávalók:
-
kb. 2 csészényi köles
-
a fenti kölesmennyiség duplája vízben
-
2 cs. vaníliacukor
-
3-4 EK lekvár (én meggylekvárt használtam)
-
2 cs. GM csokipuding
-
cukor (amennyi a pudinghoz kell)
-
- 3-4 EK kókuszzsír
Elkészítés:
A kölest felteszem vízzel főzni, beleteszem a vaníliacukrot
és a kókuszzsírt és így főzöm alacsony hőfokon 10-15 percig. Ez után beleteszem a lekvárt és hagyom, hogy
néhány percig együtt rotyogjon, majd végül a külön cukorral és kb. 2 deci
vízzel elkevert pudingporokat hozzákeverem és megvárom, hogy besűrűsödjön az
egész. Eközben persze ügyelek arra, hogy a köles is már teljesen puha legyen.
Megvárom, amíg valamennyit hűl, majd kiöntöm formába, vagy
éppen egy tepsibe.
Hidegen megkeményedik és fogyasztható lesz.
Friss gyümölcsökkel fogyasztva még ínycsiklandóbb. :) Kép is volt, de sikerült megölnöm egyszer az összes képet a blogon...ez nem volt már meg, sajnos. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése