Az elkészítése egyáltalán nem nehéz, én azt ajánlom, főleg azoknak, akik szerették is a túrót, hogy érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
- egy csésze köles (ez kb. 25 dkg)
- víz
- csipet só
- cukor vagy édesítő
- 2-2,5 dl növényi tej
- citromhéj, citromlé
Elkészítés:
A kölest háromszoros mennyiségű vízbe öntöm, rakok bele egy
csipet sót, majd hagyom 10-15 percig ázni benne, ezek után felfőzöm. Lassú
tűzön, gyakori kevergetés mellett, addig főzöm, amíg elfő róla a víz.
(Gyakorlatilag túlfőzöm) Beleöntöm a növényi tejet, majd hagyom, hogy
felforrjon és néhány percig még főzöm benne, hogy összeérjenek az ízek.
Leveszem a tűzről és kb. negyed órát hagyom állni, hogy a köles beszívja még a
folyadékot. Ezek után ízesítem cukorral és citrommal, ezt már szájíz szerint
érdemes csinálni.
Képet erről most nem hoztam, mert süteményhez készítettem és nem hagytam teljesen kihűlni, úgy meg nem az igazi. :) Viszont finom volt melegen is, tehát ajánlani tudom csak! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése